[INFO] polecam sklep "ROMIX" w Warszawie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawe.sadoch
    Drive
    • 2010
    • 58

Zamieszczone przez Marian 2
    Pisałem o tym już kilka razy, tyko chyba nikt tego nie czyta. Do podsłuchania i zlokalizowania wszelkiego typu nie typowych hałasów potrebna jest plastykowa rurka o średnicy ok. 8mm i długości około 1 metr. Jeden koniec rurki wkłada się do ucha, a drugi przykłada/przybliża do podejrzanych miejsc. Doskonale są słyszalne wszelkie ruchy obrotowe i posuwisto/zwrotne, a więc łożyska, zawory, wtryskiwacze, itd. Zamiast dywagować i zgadywać, trzeba poprostu dobrze posłuchać.

W ten sposób zlokalizowalem piszczącą na zimno pompę wody. Piszczała przez chwilę, a po nagrzaniu spokój. Kilka wizyt w aso nic nie dało, nic nie wiedzieli, bo silnik w czasie wizyty był już z reguły nagrzany.
    Czytałem już o tym sposobie na forum. I ok spróbuję to zrobić. Jednak nawet jak zlokalizuję usterkę to ASO i tak póki samemu nie usłyszy to zapewne nic nie zrobi.
  • sebu
    L&K
    • 2008
    • 1304
    • Octavia II (1Z3)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Jak w temacie polecam sklep "ROMIX"mieszczący się w Warszawie ul.Wolska 94 http://www.romix.pl/
    Sklep zajmuje się sprzedażą :spinek,wkrętów,kostek i tysięcy innych plastikowych drobiazgów do chyba wszystkich samochodów.

Rozmawiałem dzisiaj z właścicielem i powiedział że na hasło "OCP" udzieli 20% rabatu.
    Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
    jak pomogłem to daj punkcik
    sprzęgło od G 60

Komentarz

Pracuję...